2022-2023

MESETÁBOR

Balassi Erika vezetésével minden nap új mesét dolgoztak fel a táborozók.

Brémai muzsikusok, A halkirály, Békakirály, Az erdei házikó, A hét kecskegida voltak a hét témái.

Tanévzárás

A tanév utolsó munkanapján
nevelőtestületünk lelkes tagjai kiránduláson vettek részt a Naplás tónál.
A jelenlevők körbesétálták a tavat, felkeresték a kilátót, majd sütögetéssel zárták a napot.

Tanévzáró

 

Tanévzáró ünnepségünket szentmisével egybekötve tartottuk június 22-én az Újpalotai Plébánián. Az ünnepséget követően az iskola tantermeiben kiosztottuk a bizonyítványokat és átadtuk a legjobb teljesítményt nyújtó tanulóknak járó jutalomkönyveket, okleveleket.

 

DÖK nap

 

A tanév utolsó napján a tanulók DÖK napi programban részesültek, mely közös zenés tornával indult az iskolaudvaron. A bemelegítést követően a résztvevők állomásokra szervezett feladatokban jeleskedhettek. Ezekben jelen volt a sport, a kézművesség, a zene, az ügyesség, a karaoke, a kertépítés, a játék…, s kiemelt célkitűzésként az érzékenyítés.

Tanév végi vizsgák

A tanév több osztály számára vizsgával zárult;
3 osztály készségfejlesztő iskolai záróvizsgát, 3 osztály ágazati alapvizsgát tett ,
2 osztály pedig szakmai vizsgával zárta a szakmai képzést.

Keresztelő az Újpalotai Plébánián

Június 10-én iskolánk 13 tanulója részesült a keresztelés szertartásában, melyet Repcsik Gyula atya vezetett. A keresztelésig vezető úton Gréczi Cecília hitoktató segítette a tanulók felkészülését. A szertartás során a gyermekek átvették az égő húsvéti gyertyát, mely a
keresztségben való újjászületést jelképezi, majd a keresztelést igazoló emléklapot. A keresztelési ünnepségen tiszteletét tette az EKIF képviseletében Gyetván Gábor főigazgató, Oláh Gábor tanügyi igazgató és Illés Erika tanügyi referens.

Ballagási ünnepségünk…

 

Június 9-én ismételten elbúcsúztattuk végzős 8. évfolyamos és középiskolai diákjainkat. Borús, esős napra ébredtünk, de az időjárás nem árnyékolta be a meghitt hangulatú ünnepi eseményt, ahol búcsúbeszédek, tanulói és tanári kórusénekek csendültek fel. Természetesen elmaradhatatlan  volt a ballagó tarisznyák átadása, a kiemelt teljesítményeket nyújtó tanulók jutalmazása is. Ünnepségünkön az EKIF képviseletében köszönthettük Oláh Gábor tanügyi igazgatót.

Kihívás napi események

A már több éves hagyománynak számító „Kihívás napján” az osztályok tagjai több sportágban (dobó-, futó-és ugró számokban) mérték össze fizikai tudásukat, erejüket. Az időjárás remek volt, a tanulók  leírhatatlan lelkesedéssel küzdöttek. Másnap a legjobbak érem díjazásban részesültek.

Májusi projekthét

Nemzeti értékeink 

bővebben

A május 22-26. között szervezett projekthét tematikus témája a „Nemzeti értékeink” címet viselte. A programsorozat kiemelt napján (24-én) az osztályok többsége tanulmányi kirándulást, zarándoklatot szervezett, melynek központi eleme a nemzeti értékeknek számító nevezetességek meglátogatása volt. Ezen felül a programszervezők gyűjtő, kutatómunkákat kínáltak az osztályoknak különböző témakörökben (természeti-, kulturális értékeink, néphagyományok, magyar gasztronómia, hungarikum, magyar élsportolók),  számos link megadásának segítségével. A munkákból, fotókból kiállítás, illetve videofilm készült.

Gyógypedagógiai Intézmények
Fővárosi Kulturális Fesztiválja

 

Táncban is megmutatkoztunk…

Készségfejlesztő iskolánk tanulóinak egy csoportja részt vett a 2023. évi Kulturális Fesztiválon, ahol jelbeszéddel kísért táncformációt mutatott be „Erdő közepén járok” címmel. Műsorszámukkal kiemelt arany fokozatot értek el. 

Gratulálunk a csapatnak és felkészítőiknek!

Országos atlétika verseny

 

A nem éppen kedvező időjárás mellett szép eredmények születtek az országos atlétika versenyen, ahol 2 szakiskolás tanulónk képviselte iskolánkat.
Földi Levente 4. helyezést ért el 200 méteres síkfutásban, 11. lett távolugrásban és 12. kislabdahajításban.
Bencze Csaba 10. lett súlylökésben.
Gratulálunk az eredményekhez a tanulóknak és felkészítőiknek!

Salkaházi Sára emléknap

Május 11.én megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Salkaházi Sáráról. Az emléknap során előadások hangzottak el a névadó életéről, munkásságáról, majd a hallottak alapján a tanulók kérdéseket tehettek fel. Az előadások közben egy -egy ének is felcsendült. Az előadást Gréczi Cecília hitoktatónk és Stafford Krisztina nővér, SDSH (Jézus Szíve Nővérek Társasága) tartotta. A középiskolások fogalmazásokat és különböző technikákkal készült képeket készítettek Salkaházi Sáráról.

Sportsikerek
Május 3-án sportszerető diákjaink a FODISZ által szervezett budapesti atlétika versenyen vettek részt a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Fantasztikus eredmények születtek, mellyel tanítványaink bejutottak az  országos döntőbe. A versenyzők 5 aranyérmet és 3 ezüstérmet szereztek.

Áprilisi projekthét
a fenntarthatóság  jegyében

 

A projekthét keretében a tanulók a környezet értékeinek megóvására irányuló szövegeket dolgoztak fel,  tanulmányi kirándulásokat szerveztek,  az  élhető, természetes környezet megteremtését célzó ötleteket gyűjtöttek, konkrét fizikai munkákat (ültetés, komposztáló készítés…) végeztek, a témakörben rajzokat, plakátokat terveztek.

Pápalátogatás

Április 28-án iskolánk egy kis csapata zászlólengetéssel  fogadta és köszöntette a Pápát konvojának elhaladtakor.

Iskolánk felső tagozatos osztályai a Parlamentben tettek látogatást. Az idegenvezető nagyon érdekes előadást tartott az épületről, a belső termekről, a koronázási ékszerekről.

Szakiskolai sikerek

Iskolánk 4 kerti munkás tanulója április 19-21-én részt vett a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), melyet Baján rendeztek az országos döntőbe jutott szakiskolai tanulók számára. A megmérettetésen Kubinyi Zsaklin országos III. helyezést ért el, mellyel kivívta a szakmai vizsga alóli mentességet. A tanulókat a versenyre Kása I. Réka tanárnő készítette fel.

Gratulálunk a sikeres csapatnak!

Iskolánk 1-2.osztályos tanulói április első két hetében  a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által meghirdetett „Legyél Te is Speciális Olimpikon ” programban vettek részt 4 sportágban (atlétika, torna, bowling, asztalitenisz).
A gyerekek örömmel teljesítettek minden egyes kihívást. Kölyök Sportolóink aranyérem díjazásban részesültek kiváló teljesítményük jutalmaként.

Nevelőtestületi nap

 

Április 5-én, tanítás nélküli munkanap keretében nevelőtestületünk programot szervezett továbbképzés, illetve közösségépítés céljából. A kollégák többsége túrázott a Hármashatár -hegyen, a túrázást nem vállalók a Budapesti Retro Élményközpontban szerveztek összejövetelt, néhányan pedig a SOFI intézményében vettek részt szakmai konferencián.

Áprilisi mottó

Ha egy kis bimbó mindent megkap, ami a növekedéshez szükséges, virággá fejlődik.

Elegendő szeretet, támogatás, táplálék és oktatás mellett a mi gyerekeink is virágozni fognak.

Tavaszi kézműves foglalkozás

 

Március 31-én, a hagyományos tavaszi kézműves foglalkozás keretében tanulóink húsvéti motívumokat készítettek, melyhez sablonokat, elkészített mintákat kaptak segítségül. A különböző anyagokkal, technikákkal nagy örömmel dolgoztak.

Nemzeti ünnepünk….

Március 14-én ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg az 1948-49-es szabadságharc és forradalom történelmi eseményeiről. Diákok kis csoportja zenei aláfestés mellett versekkel, történelmi idézetekkel elevenítette meg a korabeli történéseket, mozgásos zászlóformációval tette emlékezetessé az ünnepi hangulatot.

Zászlóformáció megtekintéséhez: KATT IDE.

Márciusi projekthét (PÉNZ7)

A márciusi projekthét keretében az osztályok a „pénz” témájának sokoldalú feldolgozásával foglalatoskodhattak. Fogalomismeretüket gazdagíthatták, a pénz keletkezéséről olvashattak, vásárlási szokásaikat eleveníthették fel, pénzügyi tervezéseket (bevétel-kiadás) készíthettek, megtakarításokról elmélkedhettek….

Mindezt videók megtekintésével, szövegértési feladatok, tesztek, kvízkérdések, rejtvények megoldásával, szerepjátékokkal, tervezési feladatok kivitelezésével, plakátok készítésével tehették.

Keresztút

 

2023.március 3-án iskolánk tanulói megemlékeztek Jézus kereszthaláláról. Ennek alkalmából a résztvevők imádkoztak, énekeltek az iskola különböző pontján kifüggesztett, tanulók által készített stációk előtt.

Márciusi mottó:

Különös dolog a tanulás, minél tovább haladok, annál több olyan
dolgot látok, aminek eddig a létezéséről sem tudtam.

A Magyar Parasport Napja

Február 22-én, testnevelés órák keretében idén is megemlékeztünk a Magyar Parasport Napjáról. Speciális pályák felállításával bemutattuk a különböző fogyatékosság élők mindennapi nehézségeit, s a tanulók ki is próbálhatták magukat a rendkívüli feladathelyzetekben. A nap során vendégként üdvözölhettük László Attila és Rozbora András parasportolókat, akik beszéltek mindennapjaikról, s együtt játszottak tanulóinkkal.

Farsangolás

 

Február 16-án farsangi mulatságot szerveztünk jelmezes csoportprodukciókkal, egyéni jelmezfelvonulással, tanárok tánc előadásával. A hangulatot tombolahúzás,  diák-pedagógus-szülő tánc és a büfé kínálata  fokozta.

Van, aki a mosolyával segít

 

címmel jelent meg Trauttwein Éva  cikke iskolánkról az Új Ember január 15-ei számában.

 

A teljes cikk  a 8 oldalon olvasható: 

https://ujember.hu/wp-content/uploads/2023/02/230115_hetilap_.pdf

Februári projekthét

Közlekedésbiztonság, közlekedéskultúra

 

Februári projekthetünk (február 6-10.) a közlekedésbiztonság és közlekedéskultúra témakörében kínált tanulóinknak ismeretszerzési lehetőségeket, témafeldolgozó feladatokat , valamint helyzetgyakorlatokat, szerepjátékokat. Mint minden hónapban, a témában készült alkotások  (kresz pálya, közlekedési jelzőtáblák plakátja…) az iskola aulájában kiállításra kerültek.

Szalagavató 

Iskolai hagyományainkat követve február 3-án végzős diákjainkat köszöntöttük szalagtűző ünnepség keretében. Az ünnepség bevezetéseként Egyed Brigitta színésznő hangszeres előadással lépett fel, majd az igazgatói köszöntőt követően a szalagtűző ceremónia zajlott. A folytatásban a Baross Imre Artista-és Előadóművészeti Akadémia tanulóinak artista produkciója nyújtott maradandó élményt. Az ünnepség utolsó momentumaként az iskola néhány tanulója bécsi keringőt táncolt. Záróeseményként a diákok szüleikkel, tanáraikkal táncoltak, melyet közös fotózkodás követett.

Februári mottó

A tanulásnál mindig az jelenti a legnagyobb akadályt,
amiről az ember azt hiszi, hogy nem képes megtanulni.

Jeles napi megemlékezés

 

Január 22-én ünnepeltük a magyar kultúra napját. Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én – idén pont kétszáz éve – vetette papírra a Himnusz végső szövegét. Az évfordulóról megemlékezve a tanulók iskolai pályázat keretében szövegértési feladatokat oldottak meg, a  témakörben internetes kutatómunkát végeztek, valamint valamint az alsós évfolyamokon népmeséket megelevenítő rajzokat készítettek. Természetesen elmaradhatatlan volt a  Himnusz szövegének elolvasása, elszavalása is.

Január havi projekthét

Január 16-20. hetében, az elmúlt hónapokhoz hasonlóan projekthetet szerveztünk az energiatakarékosság témájában.

A projektfelelősök a hét minden napjára különböző tanulmányokkal (energiaforrások, megújuló energia, energiatakarékossági lehetőségek, tudatos takarékosság) készültek, melyek feldolgozására invitálták a tanulókat. Ennek kapcsán a résztvevők szövegértést végeztek, videófilmet nézhettek meg, ötletbörzét állítottak össze, rajzoltak, plakátokat készítettek, s nem utolsó sorban kérdésekre válaszoltak ismereteik kifejtésére.

Éves projektünk az érzékenyítés jegyében

Iskolánkban a 2022/2023-as tanévben a havi projekthetek mellett útnak indítottunk egy tanévre szóló projektet is, amely az egész iskolát érintve az érzékenyítés, a másság elfogadásának tanulására, megélésére épül.

Fontosnak tartjuk, hogy a sérültek világát, napi életüket, különböző szintű küzdelmeiket valamennyi tanuló megismerhesse, s velük együtt tevékenykedve segíthessék mindennapjaikat.

A téma kapcsán testvérosztályok is alakultak, melyek iskolai ünnepeken, programokon közösen alkotnak, játszanak, vagy éppen ünnepelnek.

A projektfolyamatot még jelenleg tanuljuk, de a pozitív élmények, eredmények láttán igyekszünk tovább fejleszteni, minél szélesebb körben kiterjeszteni a lehetőségeket.

Januári mottó

Mivel mindenki a maga módján látja a világot,  a maga módján éli meg nehézségeit és a sikereit.
Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.

Karácsonyi évbúcsúztató

 

 

December 21-én, a Boldog Salkaházi Sára templomban karácsonyi ünnepséggel zártuk az évet. Az ünnepi műsort közel ötven gyermek és pedagógusok kis énekcsapata szolgáltatta adventi hangulatot, népi hagyományokat megidézve.
A színes előadás örömében osztoztak az iskola tanulói, pedagógusai, szülők, az EKIF képviselői (Oláh Gábor, Góz Gábor, Illés Erika), külsős érdeklődők és nem utolsó sorban Gyula atya, aki előzetesként köszöntötte a megjelenteket. A műsor zárásaként Gréczi Cecília tanárnő, aki egyben a műsor fő szervezője volt, egy közös gyertyagyújtásra invitálta a résztvevőket.

A templomi eseményt követően az osztályok az iskolában folytatták az ünneplést meghitt, jó hangulatban, egymást megajándékozva.

A műsor ide kattintva tekinthető meg.

AMKA kiállítás

 

Az AMKA által meghirdetett betlehemi pályázaton iskolánk az idei évben is részt vett. A pályázati felhívásra ügyes kezű kollégáink és tanulóink „Jézus születése” címmel gobelin képet és origami technikával készült jászolt készítettek, mellyel bejutottak a Szent István Bazilika lovagtermében megrendezett kiállítás kiállítói közé.

December havi projekthét (Hagyományőrzés)

december 12-16.

Advent idején „Hagyományaink” témakörben leginkább a karácsonyi ünnepkör jutott eszünkbe. Hallgattunk Luca napi kotyolást, regölést és magyar karácsonyi népi énekeket énekeltünk. A disznóölések hangulatát kóstoló, tárgyak és film segítségével idéztük meg. Szeretteink számára ajándékokat készítettünk. A várakozás időszakában arra is volt időnk, hogy diafilm segítségével megelevenítsük mondavilágunkat, vagy lakodalmas népszokásokról nézzünk videót. Kiállításon gyönyörködhettünk tárgyi népművészetünk alkotásaiban, kalocsai, matyó és jász népi motívumokkal ismerkedtünk.  Szerzett új ismereteinket feladatlap kitöltésével tehettük próbára. A Rákospalotai Múzeum múzeumpedagógusai pedig kerületünk történetét mutatták be nekünk illatok, hangok, régi tárgyak és kézműves tevékenység segítségével.

Idézet egy diák, héten elhangzott véleményből: „Kedvenc ünnepeim a karácsony, a Mikulás, a szülinap és a projekt…..”

KARÁCSONYI

KÉSZÜLŐDÉS

Decemberi projekthetünk keretében 16-án karácsonyi kézműves foglalkozást szerveztünk. A tanulók a foglalkozáson karácsonyi só-gyurma figurákat festettek, papír megmunkálásával (vágás, hajtogatás, ragasztás…) karácsonyi díszeket, jelképeket készítettek. Az alkotások az iskola hirdetőtábláin, paravánjain kiállításra kerültek.

Mikulás kupa
2022.12.05.

Évről évre Mikulás eljövetelét a „mikulás kupa” előzi meg, mely az osztályok számára tanórák keretében kerül megrendezésre. A testnevelők jóvoltából a tanulók versenyhelyzetekben mikuláshoz köthető vicces feladatokat oldottak meg, ügyességi játékokban vettek részt alkalomhoz illően berendezett pályákon. A résztvevők a jó hangulat mellé egy-egy mikulás csokoládét kaptak ajándékba.

Decemberi mottó:
A hangodat kedvességre, a füledet megértésre, a kezedet támogatásra, az elmédet igazságra,
a szívedet szeretetre használd.

November 30-án meglátogatta iskolánkat a lengyel származású domonkos tartományfőnök András atya, aki Szentendréről érkezett.

A katolikus osztályoknak tartott előadásában képekkel illusztrálva bemutatta a domonkos rend életét, rövid történetét.

A program közös adventi énekléssel és imádsággal zárult.

Az atya domonkos rendi könyvekkel ajándékozta meg iskolánkat, a tanulók pedig névnapja alkalmából szentekről készített rajzokkal köszöntötték.

Adventi gyertyagyújtás

A november 28-án megtartott első adventi gyertyagyújtással iskolánk is csatlakozott az adventi hagyományokhoz. Az adventi koszorú az aula „ékeként” minden nap emlékeztet a karácsony közeledtéhez.

A november 25-ére szervezett pályaorientációs nyílt napunkon 8. évfolyamos tanulókat fogadtunk szüleik, vagy  tanáraik kíséretében, hogy megismerhessék iskolánkat, továbbtanulási kínálatunkat.

A látogatás alkalmával az érdeklődök megtekinthették a tanulási környezetet adó tantermeket, szaktantermeket, tanműhelyeket, megnézhették „öreg” diákok prezentálásában az egyes szakmák műveleteit, s be is kapcsolódhattak interaktív módon a folyamatokba.

A szemléltetés mellett szóbeli tájékoztatásra is lehetőség nyílt.

November 16-án 3 alsó tagozatos osztályunk szülői közbenjárással színházlátogatáson vett részt.

Novemberi projekthét a Salkaházi Sára Iskolában
2022.
november 7-11.

 

 A novemberi projekthét a „Fő az egészség” jelmondat alatt, az egészségtudatos nevelésről szólt. Változatos, érdekes, figyelemfelkeltő programok segítettek célkitűzéseink elérésében.

A BMI testtömegindex kiszámítása, a hét indításaként fontos információval szolgált a tanulóink jelenlegi állapotáról. Az ételpiramis készítés a helyes táplálkozásra világított rá. A kézi szorító erő mérése, a tájfutás zöldség-gyümölcskereséssel, a reggeli torna, az ügyességi, váltó versenyek a mozgás megszerettetésére irányultak. Magyarórán az egészséggel kapcsolatos szólásokat lehetett gyűjteni. A „Fűben, fában orvosság!” gyógynövényismeret és teakóstolás az egészséges gyógymódokra hívta fel a figyelmet. A zöldség-gyümölcs felismerés bekötött szemmel érdekes és vidám perceket okozott tanulóinknak. A gyümölcssaláta készítése, elfogyasztása már csak hab volt a tortán!

A heti program végén az osztályok összefoglaló totót töltöttek ki, valamint „Az egészség a te kezedben van! címmel rajzpályázaton vettek részt, s egyéb alkotásokból kiállítást rendeztek az iskola aulájában.

Novemberi mottó
Valódi tudással rendelkezni sokkal több bánattal jár, mint boldogsággal,
több fájdalommal, mint örömmel,
de az ember csak gazdagabbá válik és gyarapodik az által, hogy tanul.

„Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért”

 

Október 18-án katolikus osztályaink  már iskolai hagyományként csatlakoztak  az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért” című imakezdeményezéshez.

Pedagógus továbbképzés

Az október 15-i tanítás nélküli munkanapon nevelőtestületünk tagjai szakmai módszertani képzésen vettek részt a KAPI által szervezett és támogatott program biztosításával. A képzés a „probléMÁS” gyermekek az oktatásban” címet viselte Zöld Béka tanár úr (Leiner Károly) vezetésével.

A rendkívül interaktív képzés a játékos tanítás-tanulás számtalan lehetőségét vonultatta fel, gazdagítva a  pedagógusok  már meglévő módszertani eszköztárát.

Októberi projekthét

Az október 10-14-i héten környezetnevelési projekthetet szerveztünk, melynek keretében az osztályok különböző időpontokban, más és más tantárgyi órák keretében projektfeladatokat végeztek. Növényeket ültettek, az iskola közeli parkokban , kiserdőben tanulmányozták a természetet, figyelték meg a környezetszennyezés formáit, újrahasznosítás címén különböző anyagokból (karton,  műanyag…), különböző technikákkal a témakörhöz kapcsolódó (dobozházak, földgömb…)  alkotásokat készítettek, természetvédelmet szolgáló ötleteket osztottak meg egymással, ezzel kapcsolatban plakátokat készítettek, s a környezettudatos magatartás eseteit vitatták meg.

A projekthét felelősei az elkészült produktumokból kiállítást szerveztek az iskola aulájában.

Szüreti mulatság

Október 7-én szüreti mulatsággal idéztük meg a szeptemberi népszokásokat. A program során a tanulók néptáncoltak, szüreti énekeket énekeltek, népi játékokat játszottak, állomásokon kreatív, kézműves feladatokat oldottak meg. Az aktív tevékenységek végén  bográcsban, kemencében készült ételeket kóstolhatták meg. A vidám hangulatot az időjárás nyárias jellege is nagymértékben segítette.

Szakmai börzék

Szeptember 27-29-én és október 4-5-én középiskolás tanulóink szakmai börzén népszerűsítették iskolánkat, hirdették az iskolában folyó szakmai képzés lehetőségeit.

Októberi mottó:

Az ősz egy második tavasz, mikor minden levél virággá változik.

Mindszenty-zarándoklat

 

Szeptember 17-én nagyszabású egyházi esemény megrendezésére került sor, melyen iskolánk is képviseltette magát. A zarándoklat a Városmajorból indult, s Máriaremetén ért véget Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek által vezetett szentmisével.

Szeptember 12.

A több éve hagyományosan megrendezett „Sérült gyermekek napja” alkalmából iskolánk számos osztálya állatkerti látogatáson vett részt.

TANÉVNYITÓ

2022. szeptember 01.

A 2022-2023-as tanévet a hagyományokhoz híven, de nem a megszokott módon kezdtük.

Intézményünk általános-, készségfejlesztő-és fejlesztő iskolai tanulói az iskolai falai között ünnepelték a tanévkezdést egy kis tanévnyitó műsor megtekintésével. Az ünnepségen jelen volt Repcsik Gyula atya is, aki beszédében köszöntette a jelenlévőket és áldást kérve kívánt sikeres tanévet.

Szakképző-és szakiskolás fiataljaink a Szent István Bazilika előtt megtartott egyházi tanévnyitó szentmisén vettek részt. A szentmisén az iskola nevelőtestülete is képviseltette magát.

SZEPTEMBERI MOTTÓ

Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.

 

A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.

GÓLYANAP
2022.08.26.

Augusztus 26-án  az 1. és 9. évfolyamos tanulóinknak iskolai programot szerveztünk, melyen nagy örömünkre sokan jelentek meg. A gólyanap szervezésével igyekeztünk a tanévkezdés izgalmait oldani, a leendő osztályfőnökökkel és osztálytársakkal való előzetes ismerkedés lehetőségét biztosítani.