Galéria

Pályázati támogatással iskolánk klubszobát alakított ki, mely több iskolai tevékenység bonyolítását teszi lehetővé. A klubszobában DÖK programok, osztály-és, kiscsoportos fejlesztő foglalkozások, szabadidős tevékenységek valósulhatnak meg, fakultatív hittanoktatás kap helyet. A helyiség berendezése, felszereltsége nagymértékben segíti a játékos tanulást, a jó hangulatú időtöltést.

Januári mottó:

A tanulás olyan város, amelyikben az egyik tartópillér a memória, a másik a megértés.

Betlehemi kiállítás

A Magyar Kézművességért Alapítvány pályázatot hirdetett betlehemi jászol kiállítás címen a betlehem készítés hagyományának ápolására. A pályázaton iskolánk is részt vett egy természetes anyagokból készített alkotással. A kuratórium az alkotást beválasztotta a kiállítandó remekművek közé, mely a Szent István Bazilika lovagtermében megtekinthető. Az iskola képviselte magát a kiállítás megnyitóján, díjátadóján is, ahol többek között Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a bazilika plébánosa mondott beszédet. A kiállítási alkotásokról, benne az iskola betlehemi jászoláról fotóalbum is készült.

Karácsonyra szeretettel az iskola tanulóitól

Halljátok új hírt mondok..

Karácsonyi ének

A lejátszásért katt ide

Dzsida Jenő: Itt van a szép karácsony

A lejátszásért katt ide

Soha nem volt még ilyen áldott éj…

Karácsonyi ének

A lejátszásért katt ide

Szilágyi Domokos: Karácsony

A lejátszásért katt ide

Szent Karácsony eljött

Karácsonyi dal jelnyelven

A lejátszásért katt ide

Iskolánkba is ellátogatott a Mikulás, akit tanulóink nagy izgalommal és szeretettel vártak.

Mikulás köszöntő

Katt ide

8. osztályos tanulóinktól

Adventi gyertyagyújtás

Az adventi időszak 4 hetében iskolánk aulájában adventi gyertyagyújtást szerveztünk bibliai gondolatok idézésével, énekléssel, a gyertyagyújtás szimbolikus jelentésének megismerésével.

Mikulás kupa

A testnevelő tanárok a Mikulás érkezését megelőzően játékos ügyességi feladatokból álló Mikulás-programmal várták a tanulókat a testnevelés órákon. A megmérettetések mind formai megjelenésükben, mind tartalmai elemeiben a Mikulás-napot idézték.

Decemberi mottó

Valódi tudással rendelkezni

sokkal több bánattal jár, mint boldogsággal,

több fájdalommal, mint örömmel,

de az ember csak gazdagabbá válik és gyarapodik az által, ha tanul.

/Iskender Pala/

Látogatás a Karácsonyházba

2021.november 23-án a katolikus 3-6.osztály Gödöllőre látogatott a Karácsonyházba. A gyerekek már izgatottan várták ezt a napot. Nagyon sok karácsonyi díszt láttak, melyek között szívesen nézelődtek. Élményekkel és ötletekkel gazdagon tértek vissza az iskolába.

Novemberi mottó

“Az iskolai tananyag nem lépcső, amelyen a gyerekeknek fel kell mennie, és a tanulás nem folyhat a vasúti menetrendhez hasonló módon.

A tanulás inkább egy puzzle kirakása, amelybe különböző helyeken illeszthetők be újabb és újabb elemek.”

Szponzori támogatással részt vettünk a középiskolák kétnapos (2021. október 19-20.) „SZAKMÁZZ” nevű szakmai börzéjén. Az eseményen az iskolát népszerűsítettük szakmai kiállítással, színpadi „kérdezz-felelek” tájékoztatással, az iskolában oktatható szakmákat mutattuk be interaktív tevékenységek biztosításával. A helyszínen továbbtanulási szórólapokkal hirdettük iskolánk képzési lehetőségeit, beiskolázási feltételeit.

Őszi zarándoklat

Katolikus osztályaink az őszi zarándoklat keretében október 18-án meglátogatták a 16. kerületi Budapesti Krisztus Király templomot, ahol az atya egy kis helytörténeti ismertetővel fogadta diákjainkat. Tanulóink énekkel és imádsággal idézték a zarándoklat hangulatát, s  a szíves fogadtatást egy – a tanulók által készített –  emlékkönyv ajándékozásával köszönték meg.

Hagyományőrző szüreti mulatság

Október 8-án megrendeztük hagyományos szüreti mulatságunkat. A programot énekszóval, táncos felvonulással kezdtük, majd népi játékokkal folytattuk. Elmaradhatatlan volt a szüreti tombolahúzás és a záróeseményt jelentő táncház.

Októberi mottó

„Kevésbé az a fontos, hogy mit tanulnak a gyerekek az iskolában,

inkább az, hogy hogyan tanulják, mert ez meghatározza

tudásuk felhasználását egész életük során.”

2021. szeptember 28-30-a között került megrendezésre a 

Középiskolák 30. börzéje 

az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Házban.

A rendezvényen természetesen iskolánk is képviseltette magát.

Tanévnyitó szentmise az Újpalotai Plébánián (szept.13.)

Az Eucharisztikus Kongresszust követően, szeptember 13-án az iskola osztályainak részvételével megtartottuk tanévnyitó szentmisénket, ahol a katolikus osztályok diákjai énekkel, pedagógusok hangszeres zenekísérettel kísérték a Karesz atya által vezetett szertartást.

Szeptemberi mottónk

A mosoly értéke

Semmibe sem kerül, de sokat teremt!

Gazdaggá teszi azokat, akik kapják, de nem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.

Egy pillanatig él csak, de emléke néha örökké megmarad.

Senki sem olyan gazdag, hogy ne legyen gazdagabb tőle és senki sem olyan szegény, hogy meglehetne nélküle.

Tanévnyitó szentmise

Szeptember 5-én, az iskolai tanévnyitó ünnepség folytatásaként   nevelőtestületünk részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia nyitóeseményeként megrendezett szentmisén, ahol jeles (nemzetközi) egyházi személyek mise celebrálása mellett fantasztikus kórusénekeket hallgathattunk, részesei lehettünk számtalan gyermek elsőáldozásának, s tömegesen imádkozva kérhettük Isten áldását.

Tanévnyitó

Szeptember 1-én tanévnyitó ünnepséggel kezdtük meg a 2021/2022. tanévet. Az ünnepség során kiemelten köszöntöttük 1. és 9. évfolyamos diákjainkat, új kollégáinkat. A nyarat idéző, az iskolát hívogató ünnepi műsor, s a személyes találkozások megélése megható, örömteli pillanatokkal indította a tanévet.

Meseterápia

Állatterápiás foglalkozások

Szakiskolásaink, készségfejlesztő iskolásaink munkái